ИНФОРМАЦИОНЕН ФИЛМ
Зад всяка тема се крие вълнуваща история

КОГА ВИ Е НЕОБХОДИМ ИНФОРМАЦИОНЕН ФИЛМ

Информационните филми често са част от проекти, финансирани с публични средства (оперативните програми, или други фондове). Тяхната цел е да покажат как са изпълнени задачите по проекта, как са протекли дейностите и какъв е постигнатият ефект. От тази формулировка навява скука, но не е задължително това да се отнася и за филма. С всяка тема са свързани човешки истории, защото всеки проект променя живота на определена група хора. Тъкмо чрез тези човешки истории смисълът на проекта може да бъда показан най-пълноценно и вълнуващо.

ВИЖТЕ НАШИТЕ ИНФОРМАЦИОННИ ФИЛМИ

КАК ЩЕ ИЗРАБОТИМ ИНФОРМАЦИОННИЯ ФИЛМ

КОНЦЕПЦИЯ И СЦЕНАРИЙ

В рамките на предварителното проучване екипът ни ще се запознае подробно с проекта и целите му, ще посети всички места и ще се срещне с всички хора, свързани с него. Така ще открием интересна гледна точка или вълнуващи истории, през които да разкажем проекта смислено и интересно. Структурата на филма ще бъде представена в сценарий.

ЗАСНЕМАНЕ

Екипът ни включва професионалисти с богат опит в документалното кино, а техниката ни гарантира качество на звука и картината, подходящи за излъчване на кино екран. Обикновено снимачният процес продължава дълъг период, за да се проследи проектът. Ние се ангажираме с организацията на целия процес и съпътстващата го логистика.

МОНТАЖ И ПОСТ-ПРОДУКЦИЯ

Във финалната фаза монтираният филм ще бъде озвучен от професионален диктор (вкл. дублиран, или субтитриран на различни езици). Музиката може да бъде подбрана от банка, или да бъде написана специално за филма. Пост-продукцията включва също цветни корекции, аудио пост-продукция и графика. На финала филмът ще бъде предоставен в различни формати и големини, подходящи за излъчване от интернет до кино екран.

Колко струва изработването на информационен филм?

В On Screen Production подхождаме индивидуално към всеки проект и съобразяваме ресурсите със спецификите на филма. При повечето проекти, финансирани от публични фондове, бюджетът е предварително заложен. В тези случаи предлагаме възможно най-ефектната концепция, изпълнима в рамките на предвидения бюджет.
От какво зависи цената:

Броя на снимачните дни и необходимостта от допълнителна техника като дрон, кран и др. Базовото снимачно оборудване в On Screen Production включва камера Sony FS7 35mm 4K, комплект обективи, слайдер, базово осветление

Налага ли се наемането на актьори/статисти и специфични локации

Включва ли се анимация, нейния обем и сложност; авторска музика, или музика от банка

Интересувате си от изработването на информационен филм?
Свържете се с нас за безплатна консултация по процеса и бюджета.